Ångermanland straffade Skåne

Ångermanlands F 01 spelade onsdag 30 maj semifinal i cup kommunal. En match som hade en finalplats i Halmstad i slutet av juni som segercheck.

Ett soligt och varmt skyttis i Örnsköldsvik bjöd in till en riktig fotbollsfest på onsdagkvällen. Hemmalaget ÅFF tog emot Skåne i semifinal i cup kommunal.

Redan från start tog Skåne tag i taktpinnen och förde spelet men Ångermanlandstjejerna försvarade sig bra. Det märktes till en inledning att ÅFF-tjejerna var nog lite spända och nervösa och hemmaplan är nog inte alltid en fördel i dessa sammanhang. Men efter ca 10 minuter märktes det att tjejerna släppte tankarna på de nära och kära i publiken och vågade allt mer och tog för sig. Även om Skåne var det spelförande laget så jämnade ÅFF ut spelet och framförallt såg försvarsspelet bra ut, för att inte tala om målvaktsspelet!!!

Clara Karlsson som till vardags spelar i Umeå IK, tidigare Hägglunds och BK Örnen var ju en gigant i målet. Clara stod för ett antal fina räddningar när publiken satt med andan i halsgropen. Förutom 82 minuter ordinare tid som Clara höll nollan så höll hon tätt även de 2*10 minuterna förlängningsspel som efterföljde. När de väl blev straffläggning så räddade Clara 2 av 4 straffar och tog dessutom hjälp av målvaktens bästa vän - stolpen vid första straffen. Så trots 102 minuters spel och 4 straffar så var det endast en boll som letade sig in i nätmaskorna bakom Clara.

Som sagt 0-0 i halvtid och i andra halvlek fortsatte Skåne att ha initiativet men Ångermanland fortsatte försvara sig på ett bra sätt. 0-0 efter full tid och likaså 0-0 efter förlängningsspelet.

Straffar:
Skåne satte sin första straff i stolpen medan Clara Lindberg säkert satte sin straff högt uppe till vänster. Straffomgång två så satte Skåne sin straff och likaså satte Ångermanlands Moa Våglund sin straff och ställning 2-1. I tredje straffomgången så räddade Clara straffen vilket bäddade för ett riktigt bra läge. Fram klev Maja Viström som sköt bollen på målvakten vilket för några sekunder såg ut att bli en räddning men bollen hade fart och framåtrotation nog att sakta rulla över mållinjen och ett drömläge för Ångermanland. Ledning 3-1 vilket innebar att det räckte med endera en räddning till eller ett mål till från Ångermanland på de 2 sista omgångarna. Målvakten Clara Karlsson gjorde processen kort och räddade 4:e straffen för Skåne och saken var klar! Ångermanland är klart för final i Cup kommunal 2017-2018.

Finalen spelas i Halmstad i 28 juni kl. 19.15 och för motståndet står Östergötland som i sin semifinal besegrade Stockholm med 4-3. Stort grattis till tjejerna och förbundskaptenerna Andreas Persson, Mattias Olsson och målvaktstränare Nils Grahm, och lycka till i finalen.

Ångermanlands trupp i semifinalen:
Tilde Hörnqvist, Arnäs IF
Lisa Kalin, Domsjö IF
Ida Sundström, Domsjö IF
Rebecca Johansson, Domsjö IF
Moa Reynberg, Själevads IK
Matilda Melin, Själevads IK
Kajsa Bjuggstam, Själevads IK
Lina Haga, Själevads IK
Clara Lindberg, Själevads IK
Ida Norman, Själevads IK
Vilma Byström, Själevads IK
Moa Våglund, Själevads IK
Maja Lindfors, Själevads IK
Matilda Norberg, Själevads IK
Jennifer Westberg Gren, Själevads IK
Sofia Boström, Skorpeds SK
Clara Karlsson, Umeå IK
Maja Viström, Umeå IK
Domare: Anna Hörnström, Elin Nordin och Tova Silling.

Ångermanlands FF tackar Själevads IK som ställde upp med boll-kallar, Stefan Åsander, Kramfors som med sin klara och starka stämma skötte speakerrollen på ett fantastiskt sätt, domarna Anna Hörnström, Elin Nordin och Tova Silling, samt inte minst stort tack till de 559 personer som kom och hejade på våra duktiga tjejer.