Grundkurs för fotbollsdomare 2022

Beskrivning: Inför 2022 har vi ändrat grundkursens upplägg och delat upp den i två delar. Den första delen är självstudier som görs via vår webbplattform. Andra delen består av en utbildningsdag där man deltar på plats i Ullånger med blandad teori och praktik tillsammans med instruktör.

Självstudier:
Självstudierna kommer att vara tillgänglig från 28 mars fram till och med den 8 April. Självstudierna gör man på egen hand och i egen takt hemifrån. Under självstudierna kommer det inte finnas några instruktörs ledda tillfällen utan syftet är att lära sig slå upp olika svar i regelboken. Detta är på en basic nivå men skulle kursdeltagaren fastna på en fråga går det alltid att höra av sig till Ångermanlands FF. Viktigt är att man har lämnat in alla uppgifter den 8 April för att kunna delta på den fysiska utbildningsdagen.

Utbildningsdag:
10 april har vi en utbildningsdag på hotellet i Ullånger där vi går igenom självstudierna samt en del ny teori. Det kommer även att genomföras praktisk träning i Kinahallen i Ullånger för att gå igenom hur en Fotbollsdomare rör sig ute på fotbollsplanen.

Kickback:
I ett steg att få fler nya domare och att få fler att verka för att få fram fler distriktsdomare har ÅFF:s domarkommitté tagit fram ett program med möjlighet till en så kallad "kickback" till förening eller befintlig distriktsdomare.
Villkor:
1. När en person anmäler sig till grundkurs har den personen möjlighet att uppge vem eller vilken förening hen har blivit värvad av.
2. Den nyutbildade grundkursaren måste döma minst 15 tävlingsmatcher första året.
3. Grundkursare anmäler sig år 2 till distriktsdomarutbildningen, genomför den med godkänt resultat och dömer sin första match (år 2).

Om dessa 3 steg är genomförda utbetalas en kickback/ersättning till den som värvat grundkursaren på 500 kronor.

 

(anmäl dig här).