Distriktslag Ångermanland

Här under finns all information kring Distriktslagsverksamheten i Ångermanland!

Ångermanlands Fotbollförbund pausar alla våra samlingar för Distriktslagen. Vi följer FHM/ Regionen.

Aktuella Kallelser/Inbjudningar

 

Förbundskaptener:

Nu var det ett tag sedan vi kunde ha en ÅFF samling, anledningen vet ni. Hoppas att ni har tränat på bra ute i era respektive klubblag så att vi får se spelare som har tagit ytterligare steg när vi träffas.

Vissa av er har kommit in på NIU, andra har valt andra vägar på gymnasiet. Men hoppas att alla fortfarande jagar den runda saken på den gröna savannen.

Vi har nu fått klartecken att komma igång med verksamheten igen och första samlingen blir 31 juli. 

Det som vi vet att vi har framför oss är att i augusti 11-13 ska vi på F06 utvecklingsläger i Junsele. Det saknas ett match lag och då får vi möjlighet att träna tillsammans. Vi kommer att spela 2 matcher, onsdag och fredag. Hur formen ser ut för det har vi inte löst ännu.

I november startar Cup Kommunal, fast i en annan form än tidigare, men vi ska åka till Stockholm

I februari ska vi också spela matcher, men var, när och hur avgörs i Stockholm.

Så vi kommer att börja hänga mer tillsammans framöver, för vill man att det ska bli ett roligt avslut på vår konstiga tid så handlar det om vår förberedelse. Den vi gör som lag, och det du gör hemma i ditt klubblag med dina kompisar.

/Andreas, Mattias och Nils

Förbundskaptener:

Hej

Karin, Anna-Karin och Ida här, det är vi som är ledare för ÅFF:s distriktslag flickor födda 06.

Ett annorlunda år har gått och pågår fortfarande men nu kan vi starta upp distriktslags verksamheten som skulle ha varit igång sedan hösten-20.

Som ni vet han vi med en samling med ca 75 intresserade tjejer i höstas innan pandemin gjorde så att vi inte fick samlas, så det blir ovanliga förutsättningar för 2021 då vi inte kunna bedriva träningstillfällen i ÅFF:s regi.

Viktigt för er tjejer att veta är att fler träningar kommer framöver, både med att vi kallar spelare och att vi har öppna träningar. Samlingar kommer att planeras in för 22/22 på samma vis som vi hade tänkt när pandemin kom, ca 1-2 ggr/mån. Så nya chanser kommer framåt.

ÅFF F-06 är bara i starten på sin resa :)

Under 2022 och 2023 kommer vi delta i nya formen av distriktslagstunering. En form som bygger på spelarutbildning och tävlingsmatcher likt det som vårt herrlandslag deltar i - Nations Leauge.

Frågor och funderingar, tveka inte att höra av er till någon av oss.

Förbundskaptener:

Ångermanlands Fotbollförbund pausar alla våra samlingar för Distriktslagen. Vi följer FHM/ Regionen.

Aktuella Kallelser/Inbjudningar

 

Förbundskaptener:

 

Förbundskaptener:

 

Planering

Planering för hösten och vintern 2021, ÅFF P06

Under september kommer vi ha en träning med spelare som vi kallar. Den kommer genomföras onsdag 15/9 kl 19-20.30 på Human Resurs Arena i Övik. Framöver kommer vi sikta på att från oktober och framåt ha 1-2 träningar per månad plus förhoppningsvis också 1 match per månad. Till dessa träffar kommer vi använda spelare som vi kallar till varje tillfälle. Siktet är inställt på att spela matcher mot andra distrikt under vintern, någon gång efter årsskiftet. Vi vill att de spelare vi kallat in till 15/9 meddelar om de kommer delta senast 8/9.

Under september och oktober kommer vi genomföra två öppna träningar. Alla som inte blivit kallade till träningen 15/9 välkomna att istället komma på dessa. Den första öppna träningen är 8/9, kl 19.00 - 20.30 Nipvallen i Sollefteå, den andra i oktober blir 6/10, kl 19.00 -20.30 på Högslätten, Härnösand.

Vi vill ha in anmälan till de öppna träningarna via ÅFF hemsida, senast en vecka före de ska genomföras. Dvs senast 1/9 till den första träningen och 29/9 till den andra. Man är mycket välkommen att delta på båda de öppna träningarna.

Syftet med de öppna träningarna är naturligtvis mycket utbildning. Men de är också ett bra tillfälle för oss ledare att kunna se spelare som kanske tagit kliv i sin utveckling och kan vara möjliga spelare i distriktslaget när vi samlas för träningar och matcher under vintern eller senare.

Vi har bokat dessa träningar under onsdagar. I nuläget finns inga seriematcher inplanerade i FOGIS för division 2 pojk dessa dagar såvitt vi kan se. Vårat önskemål är förstås att ni inte planerar in matcher samtidigt som vi har vår verksamhet. Även fast vi vet att onsdagar är reservdag för spel division 2 pojk.

Ett annat önskemål eller förslag från oss är att ni klubbledare börjar snegla mot nästa säsong redan nu. Då vi haft individuella samtal med spelare under Norrlandslägret visar det sig att många inte vet hur deras möjligheter att spela nästa säsong ser ut. Året man går ut högstadiet vet vi sedan tidigare är ett år då många tyvärr slutar spela. För att minska den risken är det bra om det redan före innevarande säsong tar slut finns en plan för nästa.

Kanske kan er plan för nästa säsong rentav innehålla möjlighet för de som vill träna regelbundet under vintern? Vi vet det har förekommit på vissa håll. Det vore en jättebra grej för spelarnas utveckling, samt i sin förlängning naturligtvis också för oss i ÅFF

Aktuella Kallelser/Inbjudningar

Öppen tematräning 8 september, Pojkar 06.pdf

Kallelse till träning för spelare -06 15 september 2021.pdf

 

Förbundskaptener: